Skip to main content

yapılacağı kemiğin implant çevresinden en az bir bir buçuk milim kemik ile tutulması gerekmektedir doğal olarak sağlıklı implant tedavisi için yeterli genişlik ve uzunlukta kemiğe ihtiyaç vardır. Yeterli miktarda kemik varlığını belirliyebilmek için üç boyutlu volumetrik tomogrofiler ile ve tecrübeli bir klinisyenin yapacağı ağız içi muayene ile tespit edilir.yeterli kemik seviyesinin olmadığı hastalarda yeni kemik oluşumu için alt ve üst çenede değişik teknikler , kısa implantlar yada all on four yöntemi ile açılı implantlar uygulanarak sağlıklı bir protez yapılabilmektedir.

Yeni kemik oluşturma teknikleri

1)split osteotomi (kemik genişletmesi) :implant yerleştirmek için yetersiz kemik kalınlıklarında kemiğin ortasını sandviç gibi açarak arada oluşan boşluğu implantın ve kemik tozunun yerleştirildiği tekniktir.

2) kapalı sinüs lift tekniği :üst çenede arka bölgelerde maksiller sinüsün erken diş çekimi ve yer çekimi etkisi ile azalmış sinüs yüksekliklerinde uygulanan dikey yönde yeni kemik oluşumunu sağlayan yöntemdir.

3) açık (lateral) sinüs lift tekniği : üst çene arka bölgelerde hiç yada minimal kemik olduğu vakalarda dişsiz bölgenin yan tarafından pencere açılarak kemik tozu eklenerek yeni kemik oluşturma yöntemidir.

4) blok kemik oluşturma yöntemi: çene ucundan yada çenenin arka bölgesinden yada kalçadan kemik alınarak eksik bölgelere yerleştirilerek uygulanır.

Leave a Reply