İmplantın çıkış felsefesi kişilerin hayati fonksiyonunu estetiklerini yüksek kalitede yaşayabilmeleri için doğal dişlerinin yerini alabilecek yüksek kalite dişlerin yapılmasıdır. İnsanlara kaybettikleri dişlerini yerine koyabilmek için implantlardan destek alan sabit implant üstü ve hareketli (çıkarılabilir) implant üstü protezler sunulmaktadır.

1)Sabit implant üstü protezler

  1. Simante ( yapıştırılan) sabit protezler

Çene kemiğinin içine yerleştirilen implantların üzerine vidalanan dayanakların (abutment) üzerine yapıştırılan metal destekli porselen yada zirkonyumdan üretilen diş üzerine yapılan kaplama ve köprü mantığıyla çalışan protezlerdir. Hastalar tarafından çıkarılamaz gerektiği durumlarda klinikte doktor tarafındanda kolayca çıkarılamayabilir. Bu protezleri çıkarmak için darbe uygulamak yada protezler frez darbeleri ile deforme ederek çıkarmak gerekir. Tek diş eksikliği , kısmi dişsizlik , tam dişsizlik durumlarında kullanılmaktadır. Bu protezler zirkonyum ve metal destekli porselenlerin yanında monolitik zirkonyum ve bioHPP (peek) alt yapılı kompozit materyalindende yapılmaktadır.

  • Vidalı (hibrid) sabit protezler

Günümüzde her geçen gün daha çok tercih edilebilir hale gelen bu protezler implantlara ortasından geçen bir vida ile sabitlenmektedir. Bu protezler hastalar tarafından çıkarılamaz fakat herhangi bir revizyon herhangi bir ihtiyaç doğduğunda doktor tarafından istenildiği zaman kolayca çıkarılıp takılabilir. İstenildiği zaman çıkarılabildiği için implant etrafı çok daha rahat temizlenebilir ve problemler kolayca çözülebilir. All on four tedavisi , all on six tedavisi ,kısmi dişsizlik vakalarında uygulanmaktadır. Genellikle bu protezler metal alt yapılı porselen , zirkonyum porselen yada bioHPP alt yapılı zirkonyumlardan üretilmektedir.

2) Hareketli implant üstü protezler

Adındanda anlaşılacağı üzere bu protezleri kullanan hastaların istenildiği zaman çıkarıp istendiği zaman takabildiği protezlerdir. Bu protezler hem yumuşak doku ( damak) hemde implantların üzerine takılan protez parçalarından destek alan protezlerdir. Bu protezleri daha çok kemik dokusu zayıf olan çiğneme kuvveti az olan , implant  protezleri iyi temizleyemeyecek olan hastalarda daha yoğun tercih edilmektedir. Bu sistemde protez istendiği zaman sökülebildiği için hem ağız içindeki parçalar hemde protezler kolayca temizlenebilir.

Hareketli implant üstü protezlerin birkaç farklı çeşidi mevcuttur. Bu sistemler locator tutuculu , boll (topuz) ataşman tutuculu , teleskop tutuculu olarak sıralanabilir. Bu protez sistemlerini seçerken kemik seviyesine hasta beklentisine hasta isteklerine hastaların c

koopersyon derecesine ve ağız hijyenine göre analiz yaparak karar verilmelidir. Tamamen dişi olmayan bir hastada implant destekli hareketli protez yapabilmek için alt çenede 2-4 üst çenede ise 3-4 adet implant yapılması protezin stabilitesi , başarısı için gereklidir. Hareketli protezin sistemine göre protezlerin içindeki lastikler zamanla yıpranıp gevşeyebilir bu lastikler basit bir işlemle değiştirilmekte ve protezin tutuculuğu ilk yapıldığı günkü gibi olmaktadır.