İmplant alanında teknolojinin daha çok kullanılmaya başlamasıyla diş etini kaldırmadan özel bilgisayar programları ile yapılacak olan implantın açısını ve pozisyonunu ayarlayarak yapılan implant sistemidir.

Robotik implant uygulaması yapılacağı zaman önce hastanın ağız içi muayenesi yapılır ardından 3d dental volumetrik tomografisi çekilir. Bu tomografi üç boyutlu implant programları ile incelenerek hastanın yumuşak doku ve kemiğinin kalitesi ve boyutları incelenir. Sanal olarak implantın pozisyonu bilgisayar programları ile tespit edilir.tüm bu işlemlerden sonra hastanın ağzına uyumlu cerrahide kullanılacak rehber üretilir. Burada en büyük avantaj hastanın vital dokularına dikkat edilerek ağza en uygun implantın neredeyse sıfır hata ile yerleştirilmesidir. Bu sistem ile diş etinin kesilip ekmiğin açığa çıkarılmasına gerek yoktur. Klasik yöntemlerde diş etine kesi atılarak diş eti kaldırılır ve kemik kalınlığına bakıldıktan sonra yapılacak olan implantın çapı ve boyu belirlenmekteydi ama bu yöntemle güvenli , pratik , daha kolay bir implant tedavisi imkanı sunulmaktadır aynı zamanda operasyon sonrası kanamaların ve operasyon sırasında oluşabilecek canlı doku hasarlarınında önüne geçilmiş olur.

İmplant konumlandırmaları dijital olarak yapıldığı için üzerine gelecek dişin şekli ve konumlandırması çok daha kolay ve başarılı yapılabilmektedir. Hasta ağzına dikiş atılmadığı için iyileşme süresi daha hızlıdır , operasyon sonrası ağrı , şişlik , kanama ve gözlemlenen rahatsızlıklar çok daha az ve çok daha kısa süreli olmaktadır. Ayrıca robotik implant enfeksiyon riskinide minimuma indirmektedir.